Missa inte höstens stora kick-off för
alla inhousebyråer

Under Inhousedagen samlar vi kompetens inom design, kommunikation och varumärkesbyggande för att skapa ett program som du kan ha nytta av under hela året. Hör mer om lyckade case, ta del av andras erfarenheter och få inspiration som du kan använda i ditt eget arbete.

Inspiration

Inhousedagen är fylld av inspiration, kunskap, case och upplevelser! Dessutom är eventet skräddarsytt för hela inhouseavdelningen.

Fokus

Vi sätter fokus på dig som kreatör och hur du kan stärka din roll inom och utanför avdelningen. Nu har du chansen att bli morgondagens vassaste inhousekreatör!

Boosta

Ta del av erfarenheter kring processer, strategier och hur kreativiteten når nya höjder. Lyssna till de som lyckats i både med- och motgång och delta i diskussionen.

TALARE (uppdateras löpande)

Talare

Personalisering för en optimerad kundupplevelse


Idag förväntar sig kunder att få en skräddarsydd varumärkesupplevelse anpassad efter personliga behov. Morgondagens konsumenter kräver sömnlösa, digitala lösningar skapade efter livets momentum. Hur matchar ditt företag det? Hör Lotten Holmgren, CTO på DigitasLBi, berätta om personaliseringen som funkar i dag, vad vi kan förvänta oss av morgondagens digitala innovationer och hur dessa kan anpassas efter din verksamhet.


Talare

Ta designbeslut på data – inte på tyckande


Allt för många digitala projekt blir för stora. Man tänker för mycket internt utan att få ut saker i verkligen och se om de fungerar. Tänk om vi istället skulle se våra projekt som små experiment, där vi prövar oss fram till vad som funkar och inte? Men hur vet vi då om vi lyckas? Anette Lovas, head of user experience, berättar om hur Expressen arbetar med datadriven design – och skillnaden mellan vad folk säger och vad de verkligen gör.


Talare

Tele2:s inhouseresa


Tele2 är Sveriges näst största telefonoperatör. För ungefär ett år sedan startade företaget en egen inhousebyrå för att ta hem produktionen med kravet att hålla nere kostnaderna och samtidigt behålla kvaliteten. Under Inhousdagen berättar byråchefen Anna Andersson om hur det har varit att bygga upp en helt ny verksamhet och hur produktionsarbetet på byrån ser ut i dag – från skiss till färdig kommunikation. Välkommen till ett spännande föredrag fyllt av erfarenheter, utmaningar, goda råd och grafisk form.


Talare

Tre vägar till förändring


Att använda olika modeller kan fungera som effektiva katalysatorer och möjliggörare för förändring, både inom arbetsgruppen och byrån. Charlotta Rydholm berättar om hur – och går samtidigt igenom tre som kan vara till nytta för just er organisation och era utmaningar. Charlotta Rydholm besitter en otrolig förmåga att engagera, inspirera och att få människor som kommer i hennes väg att tänka nytt, utmana gränser och våga satsa. Hon är processledare, arbetar med social hållbarhet, ledarskapsutveckling och är regelbundet föreläsare och handledare på Berghs School of Communication.


Talare

Att skapa en ny identitet för ett världsledande företag


Profoto har i 50 års tid tillverkat blixtar för världens bästa fotografer. 2015 bestämde man sig för att se över sin visuella identitet och tog då hjälp av designbyrån Essen International. Fredrik Franzén och Sophia Lavasani, som representerar varsin sida i samarbetet, berättar om projektets utmaningar och framgångar.


Talare

Den nya kreativa revolutionen


Reklambyråerna har fått ny konkurrens – av sina egna kunder. Det är helt enkelt på insidan det händer. Men vad är det som händer? Och hur gör man för att skapa en starkare kreativ kultur? Anna Romson och Magnus Engström har över 30 års samlad erfarenhet från att leda kreativt arbete, både som creative directors och som lärare på Berghs School of Communication. Deras övertygelse är att bra idéer finns överallt, och att alla företag kan få ut mer av sina interna resurser genom att kombinera sin kunskap om affären med bättre kreativa förutsättningar.


Talare

Berättelsen bakom SL:s nya identitet


I våras vann FamiljenPangea ett guldägg i kategorin identitetsdesign för sitt arbete med SL:s visuella identitet och designprogram. Ett gigantiskt projekt som bland annat inkluderar skyltsystem, typografi och tunnelbanekarta. Under Inhousedagen berättar de, tillsammans med SL, om resan mot design som måste vara tydlig, förståelig och nå ut till hundratusentals – varje dag.


cap 3

 

TRE ANLEDNINGAR ATT GÅ PÅ INHOUSEDAGEN

 

VIKTIG MÖTESPLATS
Vi skapar en mötesplats där du får träffa dina branschkollegor, byta erfarenheter och knyta nya kontakter. En eventdag där du investerar i din personliga utveckling.

INSPIRERANDE FÖREDRAG
Dagen bjuder på sju inspirerande och matnyttiga föredrag. Vi har ansträngt oss lite extra för att du ska få allt från konkreta verktyg, ny inspiration och spännande case till kreativa inspel från experterna.

EVENTLYX
Lämna skrivbordet för en stund och låt oss inspirera dig. Ingen deadline den här dagen, ingen leverans, inga arbetsprocesser som pockar på uppmärksamhet. För att kunna vara bra på jobbet behöver man påfyllning och inspiration. Unna dig och dina kollegor en dag med god mat och dryck, inspirerande miljö, ny energi, mingel och inspirerande föredrag.

Kunskap och inspiration
Få kunskap och inspiration från folk inom din bransch! Hitta motivation och skaparglädje till höstens kreativa projekt.

Nätverka
Dagen är ett unikt tillfälle för dig som vill skapa affärskontakter, komma till nya insikter och nätverka med branschkollegorna.

Det praktiska
Eventet hålls på Rival i Stockholm den 19 oktober. Registreringen öppnar 08:30 och presentationerna börjar 09:00.

HITTA HIT

Inhousedagen äger rum på Rival, Mariatorget 3, 118 91 Stockholm

Priser:

  • Ordinarie pris 4 300 kr ex moms
  • EB-pris: Boka innan den 29 september och spara 1 000 kronor
  • Student 650 kr ex moms

Är ni fem personer eller fler och vill ha en grupprabatt går det bra att maila på event@capdesign.se

Det här ingår:

  • En heldag med inspirerande föredrag
  • Nätverkande
  • Frukost, lunch och fika
  • Senaste numret av CAP&Design
  • Avslutande mingel med två glas vin/öl eller alkoholfritt

Program

09:00

Inledning

Moderator Sara Wilk inleder dagen09:10

Föreläsning

Cogs Creative

Den nya kreativa revolutionen09:50

Föreläsning

Lotten Holmgren

Personalisering för en optimerad kundupplevelse10:30

Fikapaus

Förmiddagsfika11:00

Föreläsning

Charlotta Rydholm

Tre vägar till förändring12:00

Lunch13:00

Föreläsning

Essen International

Att skapa en ny identitet för ett världsledande företag13:40

Föreläsning

Tele2

Tele2:s inhouseresa14:30

Fika

Eftermiddagsfika15:00

Föreläsning

Expressen

Ta designbeslut på data – inte på tyckande15:35

Föreläsning

FamiljenPangea

Berättelsen bakom SL:s nya identitet16:20

Mingel

Mingla vidare med dina branschkollegor18:00

SlutKontakt

Sara Wilk
Programansvarig
Ansvarig för programinnehåll

Telefon: 0704-10 47 05
E-post: sara.wilk@capdesign.se

Johanna Kendrup
Eventansvarig
Ansvarig för marknadsföring och besökare
Telefon: 0707-90 32 99
E-post: johanna.kendrup@agi.se