Tack för ditt deltagande på CAP&Design Live Typografi!

Talarnas presentationer uppdateras löpande.

Klicka på talarnas namn nedan för att se deras presentationer.

 Anna Thurfjell 

 Baptiste Guesnon 

 Sofie Björkgren-Näse 

 Essen International 

Anmäl dig till CAP&Design Lives nyhetsbrev

  • Registrera dig till CAP&Design Lives nyhetsbrev!

TALARE

Typsnitt för stora målgrupper

Från designbyrån Essen International kommer Magnus Berg och Sophia Lavasani. De kommer att ta scenen för att prata om typografi och typsnittsdesign för stora företag med gigantiska målgrupper – bland annat SVT, Stockholm Stad, Movingo och Anticimex. Vi kan förvänta oss mycket inspiration, och en del nörderi kring typografi.

Essen International är verksamma i Stockholm & San Francisco med kunder som Anticimex, Cheap Monday, Gant, Epi och Stockholms Stad.

Visualisera med lettering

Handritade bokstäver och ord ger ett levande intryck, drar ögat till sig och väcker nyfikenhet. Det är en växande trend. Man ser det i reklam, som en del av förpackningsdesign, på klädesplagg och i den stigande efterfrågan på analoga hantverk.

Lettering är konsten att rita bokstäver, att skissa och förfina bokstavsformer med penna till unika och personliga bokstavsillustrationer och ordbilder. Lettering är att visualisera det du vill kommunicera.
Sofie Björkgren-Näse jobbar som bokstavsillustratör/lettering designer på Rithuset. Hon är även grundaren och den kreativa kraften bakom Fia Lotta Jansson Design. Den analoga kvaliteten i att rita bokstavsillustrationer genom att använda papper och penna är något som Sofie värdesätter högt. Att skapa handritad design som används i ett fungerande sammanhang är också en stor drivkraft för henne. Sofie är regelbundet anlitad att hålla kurser i lettering där hon kan inspirera deltagarna till skapa egna bokstavsformer. Sofie har ritat för bland annat H&M Foundation, Dermosil, Personlig Almanacka, Finansliv, och Levi’s Nordic.

Variable first

Today, type is predominantly displayed on different kinds of screens, introducing new challenges and new opportunities to type settings: the variations.
In his presentation Baptiste Guesnon, designer and design technologist at Söderhavet, will explain how variable fonts will profoundly change the way we use and think web typography. He will briefly explain the core concept of the variable font technology – design-space, axis and more. He will showcase some of the possibilities sprung out of this new technology, from algorithmic type settings, to type in motion. He will conclude by introducing its technical state of use today and in the foreseeable future.

Type in the streaming era

Typografin i dag ska funka att streama. Ditt media-innehåll och vem du är måste kommunicera blixtsnabbt och gärna rörligt. Det kräver impact, tydlighet, och hög igenkänning på typografin. Samtidigt blir vi också mer och mer angelägna om kvalitet och autenticitet.
Anna Thurfjell har varit creative director på Svenska Dagbladet i 12 år och arbetar i dag från egen studio i Köpenhamn. Hon kommer att prata om varför hon arbetar mer och mer med videoformatet och vilka krav det ställer på typografin, ett sammanhang var det nya rapporten Schibsted Future Report 2018 som både är en bok, en sajt och videos för sociala media.
Hon har stor erfarenhet av att arbeta typografiskt med allt från nyhetsmedier till grafiska profiler.

PRIS


Early bird-pris: 1 750 kronor exklusive moms
(fram till och med den 22 februari)
Ordinarie pris: 2 450 kronor exklusive moms
Studentpris: 650 kronor exklusive moms

Är ni fler än tre och vill ha en grupprabatt? 
Mejla event@capdesign.se

TID & PLATS


CAP&Design Live Typografi tar plats i
Visutechs Digital Academy-lokaler
(Lunnagårdsgatan 3, 431 90 Mölndal)
den 8 mars 2018.

Programmet startar 13:00 och
håller på till 16:35. Sedan öppnar
dörrarna till kvällens typografi-mingel.

KONTAKT


Johanna Kendrup,
Eventansvarig
johanna.kendrup@agi.se
0707-90 32 99

Camilla Buch
Moderator och programansvarig
camilla.buch@capdesign.se
0762-88 98 12

PROGRAM

12:30

REGISTRERING

Välkommen till CAP&Design Live. Hämta din namnbricka och ta en kopp kaffe.13:00

INLEDNING

Moderator Camilla Buch inleder dagen.13:15

FÖRELÄSNING

Typsnitt för stora målgrupper13.50

FÖRELÄSNING

Variable first14:35

FIKA

Enklare eftermiddagsfika15:05

FÖRELÄSNING

Visualisera med lettering15:50

FÖRELÄSNING

Type in the streaming-era16:30

AVSLUTNING

Moderator Camilla Buch sammanfattar dagen.16:35-17:30

MINGEL

Välkommen att mingla. Ta ett glas vin/öl/alkoholfritt och tilltugg.PARTNERS

logo


logo


logo


logo


logo


logo